Параграф22 Daily

§22 Новини

124 000 лева годишно взема шефката на НАП срещу провали

Писмо на работещи в данъчната администрация разкри срамната тайна на шефката на НАП Галя Димитрова. Жената, заради управлението на която изтекоха не просто личните, а данъчните, осигурителните и банковите тайни на над 4 милиона българи – всички работещи в държавата, а тя дори не си прекъсна ваканцията по тази причина, има годишен доход от 124 000 лева годишно, което прави 10 333 лв. на месец от нашите джобове, пише "19 мин".

Галя Димитрова е лично отговорна за катастрофата с пробиването на сайта, пишат данъчните, още като заместник-изпълнителен директор, защото е била ресорна на дирекция Контрол. И е продължила с безотговорното отношение вече като директор. Съвършено противозаконно, дирекцията спира прилагането на чл. 32 от ДОПК, което тя няма право да прави, нито друг, освен Народното събрание, което става с писмо от 07.08.2019 г. "до второ нареждане“.

Оказва се, че нахалост са отишли 2,3 млн. лв. от ЕС за вътрешните системи на НАП, които не са стиковани, а голяма част от информацията не е достъпна за огромната част от реално работещите експерти – припомняме, че ръководителите в системата вече са рекордните над 30%, както оповестиха синдикатите в НАП. В това число е достъпът до връзката с Агенция Митници и Имотния регистър, което пък показва защо са неефективни про форма проверките например по апартаментните гейтове – напомняме, че финансовият министър Горанов например има деклариран пред Имотния регистър апартамент, който не декларира пред КПКОНПИ и никой не фиксира това нарушение на закона.

"Непрекъснато има срив в работата на програмите – спират да работят и не може да се направи съответната справка или действие.Голямо чудо е в един ден да работят всички вътрешни програми на НАП, необходими за извършване на дадена ревизия. Няма и архив за лесно търсене на ЕГН, което допълнително бави обрича проучванията на претрупаните данъчни, алармират работещите в НАП.

Ще се постараем, чрез български евродепутати, които са ни колеги, казусът с потрошените нахалост европари да достигне и до новоизбрания главен прокурор на ЕС Лаура Кьовеши, освен, че още днес го изпращаме и на главния говорител на Европейската комисия, за да го докладва и да го предаде на председателя, както винаги съвестно прави.

Facebook logo
Бъдете с нас и във