Параграф22 Daily

§22 Новини

БАНКЕРЪ връчи своите награди

Вестник Банкеръ връчи за 21-и път наградите Банкер на годината на стилна церемония в столичния хотел Шератон. Специални гости на събитието бяха министър-председателят на Република България Пламен Орешарски и вицепрезидентът на Европейската банка за възстановяване и развитие Фил Бенет.


Лично премиерът Орешарски откри церемонията и приветства гостите на Банкеръ.


В словото си министър-председателят пожела на родните банкери да стават все по-добри в занаята и както досега, да поддържат финансовата стабилност в страната.


Наградата Банкер на годината за 2013-а получи Светослав Гаврийски, главен изпълнителен директор на АлианцБанк България.


Отличието връчи столичният кмет Йорданка Фандъкова.


nbsp;


Светослав Гаврийски сподели, че не е очаквал наградата. Много години работя във финансовия сектор, но благодаря най-вече на колектива на една добра и стабилна банка. Надявам се настроенията срещу банките, които се появиха напоследък, да бъдат преодоляни от политиците. Вярвам, че те ще помагат на банковия сектор, за да остане той стабилен.


nbsp;


Следващата награда Банкер на годината отиде при главния изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк Антоан Тусен. Тя бе връчена от вицепремиера Даниела Бобева.


Наградата Банкеръ на годината за 2013 г. - за ефективна политика и устойчиво присъствие на пазара, бе присъдена на председателя на надзорния съвет на Корпоративна банка Цветан Василев.


Наградата връчи миналогодишния носител на приза и главен изпълнителен директор на Банка ДСК г-жа Виолина Маринова.


Цветан Василев изтъкна, че за него е голяма чест да получи наградата на вестник Банкеръ. Този приз означава за мен много предизвикателства и вного възможности. Благодаря на целия колектив на банката, както и на нашите клиенти. Благодаря също на семейството и на съпругата ми. Радвам се, че ние банкерите, за разлика от политиците успяваме да работим заедно.


За Успешната сделка с печатницата на БНБ, в която бе защитен и националния интерес, вестник Банкеръ връчи СПЕЦИАЛНАТА награда Банкер на годинатана Управителния съвет на Централната банка.


Наградата прие подуправителят на БНБ Димитър Костов, а я връчи главният редактор на вестник Банкеръ Бистра Георгиева.


През 2013-а мениджърът, заел първо място в класацията на вестник Банкеръ за най-успешно управляващо дружество е Михаил Атанасов, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на Райфайзен асет мениджмънт (България). Той оглавява едно от най-бързо развиващите се дружества за управление на активи на българският пазар. Наградата на г-н Атанасов прие г-жа Евелина Милтенова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България), която е едноличен собственик на дружеството.


Отличието връчи председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев.


Отличието за инвестиционен посредник, представил се най-добре на капиталовия пазар през 2013-а вестник Банкеръ присъди на Радослава Масларска, председател на Съвета на директорите на ЕЛАНА Трейдинг АД. Компанията показва изключителна устойчивост на силно затруднения капиталов пазар и продължава да е сред лидерите в инвестиционното посредничество.


Наградата връчи министърът на финансите Петър Чобанов.


Заради сделката по покупката на ЮНИОНБАНК от Първа инвестиционна банка, на която консултант на купувача бе Първа финансово брокерска къща вестник Банкеръ отличи главният изпълнителен директор на Първа финансово брокерска къща Неделчо Неделчев


Наградата връчи Любомир Бояджиев, председател на Българската асоциация на инвестиционните посредници.


nbsp;


nbsp;


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във