Параграф22 Daily

§22 Новини

1300 проверени и 50 задържани при спецоперации в село Синдел

През изминалата 2020 година в с. Синдел са проведени множество специализирани полицейски операции под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна, насочени към противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта, както и за издирване на лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване. В резултат от действията на прокуратурата и полицията са установени и задържани три лица, обявени за издирване, сред тях 77-годишен чужд гражданин, обявен за издирване от Интерпол с червена бюлетина. Активно се наблюдават 12 лица от криминалния контингент, които влияят с противоправното си поведение върху криминогенната обстановка в района. Не спира работата с криминално проявените, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства.

От началото на 2020 г. до момента в хода на специализираните операции и при регулярната дейност на полицията, са проверени над 1300 лица. Задържани са 50 души за различни криминални прояви. Установени са 474 нарушения по различни закони, ангажирана е административно-наказателна отговорност спрямо нарушителите. Освен периодично провежданите специализирани операции, в селото е засилено полицейското присъствие. От началото на 2020 г. до момента екипи на ОД на МВР-Варна и на Зоналното жандармерийско управление са работили общо 137 пъти там или с други думи - на всеки три дни в Синдел е осигурено специализирано полицейско присъствие в допълнение към всекидневната работа на полицейските инспектори.

Населеното място се обслужва от общо четирима полицейски служители, които са там от понеделник до петък. Селото е включено в ежедневните маршрути на патрулно-постовата дейност,  полицейски патрули регулярно го обхождат. От началото на периода са осъществени общо 14 срещи между началника на Четвърто РУ при ОД на МВР-Варна и кмета на Синдел Пламен Лазаров, на които се обсъждат възникнали проблеми и възможности за решаването им, оказано е съдействие по различни въпроси на представителите на местната власт.

Към настоящия момент на трите входно-изходни точки в с. Синдел са монтирани камери за видеонаблюдение, които се използват при нужда от полицейските служители. Общината предвижда да бъдат монтирани още 10 камери, които да обхващат проблемните места в селото.

Голяма част от установените закононарушения са управление на нерегестрирани или дерегистрирани автомобили и управление на МПС от неправоспособни водачи. Много малко са регистрираните чисто криминални престъпления като кражби, грабежи и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във