Параграф22 Weekly

§22 Новини

Принципно

Как ще издържи до 23 май бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, един господ знае. Датата е важна за него, а също така и за милиони българи, тъй като тогава Софийският районен съд отново ще мъдрува над въпроса тъп ли е Борисов и ако не е, трябва ли да бъде осъден новият политик Николай Бареков, че го е нарекъл така. При старта си тази седмица делото за обида, заведено от Борисов срещу бившия телевизионен водещ, така и не можа да даде отговор на този въпрос. Двама свидетели дадоха всичко от себе си, за да очертаят безкрайната вина на Бареков. Водещият от "Нова телевизия" Сашо Диков сподели какво е казал неотдавнашният му колега за лидера на ГЕРБ: "Ми той е тъп, той по принцип е тъп". Попитан дали след цитираната реплика двамата са продължили да обсъждат лидера на ГЕРБ, Диков отговори: "Не, след това спряхме да обсъждаме тъпотията на г-н Борисов".


Пресаташето на ГЕРБ Никола Николов също даде своя принос за обективното разкриване на истината. Той разказа, че след като изгледал предаването на Диков, веднага звъннал на Борисов. А два часа по-късно лично му докладвал на оперативка в централата на партията. "Ядоса се още повече и си хвърли сакото, което между нас в партията е признак, че наистина е много ядосан", така свидетелят описа реакцията на партийния лидер.


Защитата на Бареков също се опита да изследва проблема в дълбочина. Адвокатите поискаха от съдията да задължи лидера на ГЕРБ да направи уточнение в жалбата си как точно е разбрал думата "тъп". Според тях в тълковния речник са описани различни значения - глух, приглушен, нисък по тембър, умствено ограничен, а за състояние - като израз на примиреност, отчаяние, пасивност. Съдът обаче отказа да навлиза в семантични подробности и за съжаление отхвърли искането. Така че нищо друго не ни остава, освен да изчакаме какво ще кажат на следващото заседание вещите лица. Шоуто продължава...

Facebook logo
Бъдете с нас и във