Параграф22 Weekly

§22 Новини

СГС гледа делото за убийството на Михаил Стоянов

Софийски градски съд гледа делото срещу Александър Георгиев и Радослав Курчев, обвинени за убийството на Михаил Стоянов, извършено през 2008 г. в Борисовата градина.


На заседанието бяха изслушани свидетели по делото, които според телефонна разпечатка са разговаряли със Стоянов преди смъртта му. Свидетелката Яна Пейкова обясни, че е колега с пострадалия Михаил от магазин в кв. "Младост 3", където са работили заедно. Били са приятели в работата. Разпитана беше и Румяна Илиева, съпруга на брата на пострадалия, която каза, че доколкото си спомня Михаил е харесвал колежка от университета. Като свидетел беше призован и Красимир Маринов, брат на Дамян Маринов, който според предоставена разпечатка от мобилен оператор е разговарял с Михаил. Маринов се явява от името на брат си, който е починал и пред съда заяви, че не знае брат му да познава мъж с името Михаил Стоянов.


Ще бъдат възпроизведени и записи от СРС-та като съдът не уважи искането на адвокатите те да не бъдат взети предвид с аргумента, че това ще доведе до предубеденост на съдебния състав.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във