Параграф22 Daily

§22 Новини

1422 шофьори хванати с висока скорост само за 24 часа

Общо 1422 нарушения на скоростния режим са констатирани по време на проведената вчера и днес полицейска операция "24 часа контрол на скоростта", съобщиха от МВР. На 619 водачи е съставен акт, а на други 797 - е попълнен фиш. В хода на акцията са констатирани и 1130 други нарушения на Закона за движение по пътищата и 10 криминални престъпления. По време на операцията на територията на страната са намалели пътно-транспортните произшествия. За периода са станали 190 леки и 2 тежки пътни инциденти. Трима души са загинали и 25 са ранени.

Полицейската операция "24 часа контрол на скоростта" се провежда за първи път в България. Подобни тематични операции се провеждат в редица водещи европейски държави, сред които Германия, Белгия и Ирландия. Ангажирани са били 694 полицейски служители. В акцията са участвали всички видове технически средства за контрол на скоростта както мобилните камери, така и радарни измерители и 14 от новите системи за нощно измерване на скоростта.

На имейл - [email protected], открит по инициатива на пътна полиция, само за няколко дни постъпиха над 70 сигнала от граждани, които посочиха конкретни места, определени като рискови по отношение на скоростта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във