Параграф22 Daily

§22 Новини

15 000 лв. награда за „Мерцедес”-а на Жоро Главата

Награда от около 15 000 лв. е приготвена за откриването на S-класата на Жоро Главата, която беше задигната в средата на ноември от паркинг пред магазин в София. Синът на взривения бизнесмен Стоил Славов – Георги, се свързал с отломки от групировката СИК, гравитиращи около определена застрахователна компания, които търсят возилото. Тази оперативна информация е достигнала до служители от МВР. Според криминалистите, вероятно крадците не са съгласни на традиционния откуп от 10% от стойността на колата и искат 30% за скъпия „Мерцедес”. Работата на издирвачите е да открият при кого е колата, ако още не е изкарана зад граница. Хората, ангажирани със случая, били от старата школа и се съгласили да помогнат, защото самият Жоро бил израснал пред очите им, твърдят хора от застрахователните среди, пише "Струма.com"

Според разследващи, в момента извършителите вече не се притеснявали да посягат на коли с „Каско”, които са на важни клиенти, още повече, че самите застрахователи плащали откупи за най-скъпите си модели, с което стимулирали кражбите.

Според анализатори, колата е задигната с помощта на специално устройство, което сканира ключа. С „Мерцедес”-а на Главата това се случило, докато го карала приятелката му. Още същата вечер полицаи търсиха задигнатия автомобил в подземния паркинг на мол „България”, но колата не беше открита.
 
 
 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във