Параграф22 Daily

§22 Новини

1.5 години условна присъда и 5000 лева за контрабандист на опасни отпадъци

Контрабандист на опасни отпадъци, внос от Италия, бе признат за виновен от петричкия районен съд днес .Приносителят, румънски гражданин Матей Марин превозвал в цял ТИР –опасните отпадъци, като телевизори ,излезли от употреба, платки и др. по дестинацията Италия –Гърция –България и Румъния. Той, обаче е задържан по сигнал на ГКПП –Кулата с опасния товар, пише Струма.

Днес прокурор Надя Цветкова пледира в съдебното производство ,за налагане на условна присъда от година и половина и глоба в размер на 5000 лв. Искането се прие от защитата му и одобрено от съда в Петрич със сключването на споразумение. Оказа се, че превозваната стока е без нотификация /разрешение/ от МОСВ. Товарът е в нарушение също и на регламент ЕО -1013 от 2006 година, стана ясно в зала. Опасната стока е в нарушение и на Базелската конвенция, каза прокурор Надя Цветкова.

Делото протече при перфектна организация от страна на прокуратурата. Държавното обвинение бе предоставило в зала преводач, транспортиране на обвиняемия от следствения арест от Разлог в Петрич в срок.

 
 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във