Параграф22 Daily

§22 Новини

15 години затвор и 200 000 лева глоба за контрабанда на наркотици през Дунав мост Видин – Калафат

Петнадесет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 200 000 лева е наказанието, наложено от съда на подсъдимия И.И. от гр. София за извършено от него престъпление по чл. 242, ал.4, вр. ал. 2 от НК.

Подсъдимият е бил предаден на съд по обвинение на Окръжна прокуратура – Видин за това, че на 24.11.2018г. на ГКПП – Дунав мост Видин – Калафат, при влизане в България от Румъния, пренесъл високорисково наркотично вещество. Предметът на контрабандатата бил в особено големи размери – 69 150 грама шестоъгълни розови таблетки, със съдържание на 3,4 метилендиоксиметамфетамин (MDMA). Същите имали логото на „Philipp Plein” - огледално „РР”, от една страна и череп от друга. Освен тях имало и триъгълни жълто-зелени таблетки с тегло 64 735 и логото на „Mercedes-Maybach” - монограмни букви ММ от двете страни, със същото съдържание на наркотичното вещество. Общата стойност на дрогата възлиза на 3 347 125 лева.

Престъплението било извършено с използване на лекия автомобил м. „КИА” на подсъдимия.

Предметът на престъплението и МПС са отнети в полза на държавата.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативна прокуратура – София в законоустановения срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във