Параграф22 Daily

§22 Новини

15 години затвор и 200 000 лв. глоба за наркотрафикант, постанови съд в Бургас

На 15 години затвор при първоначален строг режим бе осъден от Бургаския окръжен съд (БОС) Димитър Мандов от Созопол, арестуван на 13 август м. г. на ГКПП Малко Търново с 15,858 кг хероин, струващи по съдебна оценка на 1,32 млн.лв. Мандов ще трябва да плати и глоба от 200 хил.лв., съобщава „Флагман.бг”. Така 60-годишният бивш моряк и настоящ собственик на малък хотел в Созопол ще лежи зад решетките до края на дните си и ще загуби навярно цялото си семейно имущество.

След като чуха присъдата адвокатите му бяха категорични – ще обжалват наказанието. „Той не е знаел, че пренася хероин. Приема фактите в обвинителния акт, такива, каквито са, но липсва субективният елемент. Кой родител ще тръгне да пренася наркотици, след като синът му е на метадонова терапия?“, запита риторично адвокат Валентин Калчев.

Мандов бе спипан с дрогата на влизане в България през август м. г.  Във фолгсвагена му митничарите на ГКПП Малко Търново откриха 30 пакета хероин с общо тегло 15,585 кг. Пред съда Мандов твърдеше в съда, че бил в Лозенград, за да купи евтини ядки, сокове и други храни за съпругата си Галя, която има тежко онкологично заболяване. Не е знаел, че пренася наркотици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във