Параграф22 Daily

§22 Новини

166 акта за административни нарушения са издали от Инспекцията по труда в Старозагорска област

Областната инспекция по труда в Стара Загора е издала 3 488 предписания и е съставила 166 акта за административни нарушения за петте месеца на 2019 г. „При направените 969 проверки нашите служители са установили 3 570 нарушения.“, съобщи за Радио Стара Загора Йордан Йорданов от правния отдел.

През месец май излезе статистиката, според която 73 000 броя образци на еднодневни трудови договори са заявени от началото на годината. Това е с около 3 000 броя повече отколкото за същия период през 2018 г., посочват от Инспекцията по труда.

Съвместни проверки в розови полета на територията на област Стара Загора извършиха екипи от Инспекцията по труда на Кипър и България. България представи въведените в селското стопанство трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа (т.нар. еднодневни договори) за производство на плодове, зеленчуци, розов цвят и лавандула.

От Инспекцията по труда посочват, че контролът в селското стопанство е един от акцентите в дейността им, тъй като секторът е рисков както по отношение на изпълнението на трудовите правоотношения, така и на безопасността на труда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във