Параграф22 Daily

§22 Новини

18 месеца затвор за мъж на 27 години с 18 осъдителни присъди

Ефективна присъда „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца при първоначален „общ“ режим на изтърпяване получи млад мъж от Варна. 27-годишният Н. Ц. е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура-Варна за извършена от него кражба на чужди вещи и за използване на чужд платежен инструмент при условията на продължавано престъпление без разрешението на титуляря му.

Подсъдимият е криминално проявен и има 18 влезли в сила присъди за различни престъпления. Той ще изтърпи по-тежкото от двете наложени му наказания, а именно една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим. Трябва да плати и разноските по наказателното производство в размер на  553,31 лева.

Младият мъж призна вината си за това, че е отнел чужди вещи - портмоне, собственост на жена от Варна, и съдържащите се в него суми, както и банкова карта. След кражбата Н.Ц. успял да извърши единадесет плащания с банковата карта на стойност 229,94 лева без знанието и разрешението на собственичката й.

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във