Параграф22 Daily

§22 Новини

1800 литра алкохол с неплатен акциз е иззет при операция в Разград

Близо 1 800 литра безакцизен алкохол са открити и иззети при специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена днес на територията на град Кубрат и селата Савин и Каменово. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград са извършени процесуално-следствени действия на пет адреса в трите населени места.

При проверка в частен имот в Кубрат, собственост на 47-годишен мъж, са намерени 1 100 л алкохол. В животновъдна ферма извън регулация в землището на Кубрат, ползвана от него, са открити още 50 л алкохол без акцизен бандерол и документи, а в  притежаван от мъжа имот в село Каменово, са открити още 140 л алкохол. Други 500 л безакцизен алкохол е съхранявал 54-годишен мъж, станало ясно при проверка на адрес в село Савин.  От къщата полицейските служители са иззели два капака и две медни лули от казан за варене на ракия. В недвижим имот в селото, стопанисван от 44-годишна жена, била установена и кражба на вода. Образувани са четири досъдебни производства по чл.234, ал.2 от НК и едно бързо производство по чл.234 В от НК.

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени на входно-изходните артерии на град Кубрат. Проверени са 142 лица и 125 моторни превозни средства. За констатираните нарушения по ЗДвП са съставени 26 фиша и 9 акта. Връчени са и 22 електронни фиша.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във