Параграф22 Daily

§22 Новини

20 млн. в КТБ на Веска Порожанова? Мълчание от агроминистерството

Три работни дни не стигнаха на Министерството на земеделието, храните и горите да отговори на прост въпрос, като два и половина от тях титуляр беше Румен Порожанов, преди и след като подаде оставка, сочи Дунав мост.

След като журналистката Соня Колтуклиева написа във Фейсбук, че Веска Порожанова е имала 20 млн.лв. във фалиралата Корпоративна търговска банка, просто попитахме факт ли е това, търсейки информация от първа ръка – от съпруга й Румен Порожанов, живеещ с нея в единна общност дълги г...одини, сам финансист и дори оглавявал ресорното министерство – човек, наясно с парите – общите и своите.

Факт е, че фирмите на госпожа министершата, според пубикуваните официални информации след фалита на банката, притежават десетки сметки в нея – толкова много са, че човек направо го заболява главата да ги преброи в екселската таблица, предоставена от синдиците, ликвидиращи някога 4-ата най-голяма кредитна институция в нашата страна.

Напомняме, че не за десетки, а за проста разплащателна сметка действащ депутат и действащ евродепутат са разследвани от прокуратурата в момента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във