Параграф22 Daily

§22 Новини

200 бъдещи офицери мериха сили в „Мокра щафета“ в Морското училище - Варна

200 курсанти от I до V курс се надпреварваха във физически и логически състезания в Третото междуекипажно състезание „Мокра щафета“, което се проведе във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. 12 отбора, съставени от момчета и момичета от всички военни специализации, мериха сили в плуване, решаване на пъзели, събаряне на метални кутии от разстояние и откриване на скрити предмети, сочи БТА.

Според регламента всеки командир избра по 6-има души от своя екипаж, разпределени на различните постове в щафетата.

Състезанието се проведе в няколко фази. Стартът бе даден в плувния басейн на Морско училище, където младежите преплуваха една дължина с препятствия. След излизане от водата, участниците трябваше да подредят пъзел от геометрични фигури, които ги отведе до следващата задача – намиране на ключ за сандък. Отключването му бе необходимо за поредната фаза от щафетата. В нея състезателите събаряха метални кутии от разстояние с тенис топки. 

Първи в надпреварата, която продължи няколко часа, завърши Втори екипаж, с командир мичман Ясен Златанов. Втори и трети финишираха съответно Пети и Седми екипаж.

Междуекипажните състезания във Висшето военноморско училище са традиционни. Те имат за цел да провокират изграждането на стратегическо и тактическо мислене у курсантите. Важен момент в провеждането им е сработването на отбора. Концепцията за провеждането на този тип състезанията залага модела за подготовка на бъдещите офицери за работа в екип.

Facebook logo
Бъдете с нас и във