Параграф22 Daily

§22 Новини

200 пистолета и 50 автомата са изчезнали от склад на МВР

Около 200 пистолета „Макаров“ и близо 50 автомата са изчезнали от оръжеен склад на МВР в столичния квартал „Захарна фабрика“. За това съобщават медиите като се позовават на информация, предоставена им от високопоставени полицаи, пожелали анонимност. Кражбата е установена още преди година, тя е прецедент точно затова за нея така старателно се мълчи.

Има данни, че посегателството върху бойното оръжие е станало точно по времето, когато шеф на СДВР е бил сегашният вътрешен министър Младен Маринов. Друг куриоз е, че складът уж се охранява зорко от въоръжени жандармеристи, които не би трябвало да позволят и пиле да прехвръкне наоколо.

СГП е започнала разследване, което се води обаче в СДВР. Явно Столичната полиция, която отговаря за сигурността на пистолетите и автоматите в този склад, трябва да разследва сама себе си и да привика за разпит собствените си началници. По тази причина делото засега събира прах в нечия лична каса.

Има и непотвърдена информация, че жандармеристите, които пазят такива обекти, всъщност си поспиват здраво на поста поради факта, че много от тях работят нелегално на няколко места - като строителни работници, таксиметрови шофьори и т. н.

Facebook logo
Бъдете с нас и във