Параграф22 Daily

§22 Новини

2000 литра спирт са иззети при проверка във великотърновско село

2000 л спирт задържаха митнически и полицейски служители при проверка в района на Великотърновско село. Митнически  служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и полицейски служители от местното районно управление извършват проверка на подозрително превозно средство – товарен микробус, паркиран пред частен дом, като откриват, че превозва две пластмасови цистерни с вместимост по 1000 литра всяка, пълни с безцветна течност.

Митническите служители извършват полеви тест с денситометър и измерват, че безцветната течност е с 96,5 алкохолни градуса и представлява спирт. В рамките на проверката лицето, управлявало микробуса, не са представени документи по реда на Закона за акцизите и данъчните складове за заплащане или обезпечаване на дължимия акциз. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на РП Габрово.

В рамките на изтеклия месец, при роуд стоп проверка на друг лек автомобил в района на Свищов митнически служители са установили и 38,2 кг. тютюн за пушене без акцизен бандерол и документи по ЗАДС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във