Параграф22 Daily

§22 Новини

21 месеца затвор и глоба за разпространение на дрога

След одобрено от Великотърновския окръжен съд споразумение, сключено между Окръжна прокуратура-Велико Търново и защитника на обвиняемия, бе осъден 35-годишен мъж, държал с цел разпространение и  разпространил наркотични вещества.

Б.С. е признат за виновен за това, че в периода от 31.05.2019 г. до 07.10.2020 г., в гр. В.Търново и в с. Ресен, при условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение и разпространявал, като продал на различни лица  високорискови наркотични вещества. Наркотикът е с общо  количество 585,687 грама - суха, зелена растителна маса, със специфичен мирис, представляваща ново психоактивно вещество от вида на синтетичните канабиноиди – смес, чието съдържание включва 4F-MDMB-PINACA.

На обвиняемия бе наложено наказание една година и девет месеца  лишаване от свобода, при първоначален строг режим и наказание глоба в  размер на 10 000 лв. Вещите, предмет на престъплението и притежаването на които е забранено са, отнети в полза на държавата и следва да бъдат унищожени.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във