Параграф22 Daily

§22 Новини

220 килограма тютюн и 10 500 къса цигари без бандерол са иззети при полицейски операции

Внушително количество нелегален тютюн бе иззето при операция на служители на РУ-Гоце Делчев, които вчера, около 15:30 часа извършили проверка в с.Хвостяне, община Гърмен. В автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от Ю.П./24г./ от с.Абланица, община Хаджидимово полицаите открил около 219 кг  нарязан тютюн, без бандерол. Количеството необозначена акцизна стока е иззето. Ю.П. е задържан със заповед за задържане д 24 часа. Уведомена е Районна прокуратура-Гоце Делчев.

При проверки за съхранение и търговия с акцизни стоки полицаи от ОДМВР-София и Плевен откриха над 10 000 къса цигари без бандерол. При проведена на 12 март полицейска операция служители на икономическа полиция в ОДМВР-София инспектирали магазин за сувенири и алкохол в селото. В помещение, прилежащо към търговския обект, са намерени и иззети общо 6240 къса цигари от различни марки без български бандерол. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Ботевград. В хода на проведени полицейски операции нередовни акцизни стоки са иззети и от служители на районните управления в Пирдоп, Самоков и Годеч. Образувани са преписки за извършени административни нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове.

Още 4260 къса нелегални цигари иззеха служители на областната дирекция в Плевен. Снощи съвместен екип от икономически и пътни полицаи от ОДМВР спират автобус "Мерцедес туризмо“, управляван от 51-годишен от село Ленково, община Гулянци. При проверката в автобуса са установени 100 кутии с цигари без български акцизен бандерол, за които водачът заявил, че са негови и ги предал доброволно. У пътничка в автобуса – 51-годишна от Плевен, са намерени  още 113 кутии с цигари от три различни марки, също без бандерол.

По случаите са уведомени дежурен разследващ полицай и прокурор. Образувани са две бързи полицейски  производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във