Параграф22 Daily

§22 Новини

23 чужди граждани не бяха допуснати да влязат нелегално в страната

При Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Хасково и Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян, бе предотвратен опит за нелегално влизане през държавната ни граница с Гърция на 23 чужди граждани. Акцията се проведе под надзора на Районна прокуратура – Свиленград. Чуждите граждани се намирали на „зелена“ граница, от страната на Гърция,  близо до района на провеждането на операцията.

В акцията бяха включени служебни кучета, използваха се електронни и технически средства, автотранспортна техника, хеликоптер, газ анализатори и средства за комуникация. На мястото по време на операцията присъства и Мария Кирилова, районен прокурор на гр. Свиленград.

В хода на акцията са проверени 763 броя моторни превозни средства, от тях - 96 товарни автомобила и автобуси, и над 1500 български и чужди граждани. Заснети са 120 електронни фиша за нарушение на скоростта, а са връчени 19. За нарушение на Закона за движение на пътищата са съставени 16 акта и 15 фиша. Взети са 362 проби за алкохол, като са установени двама водачи с 1,81 и 0,75 промила. До момента са образувани две полицейски преписки за превозване на акцизни стоки - цигари и високоградусен алкохол. Третата преписка е за нерегламентиран превоз на пътници. Съставени са 8 предупредителни протокола по Закона за МВР.

Специализираната полицейска операция се проведе по линия на разкриването на престъпления за противодействие на незаконната миграция и трафика на хора, държане и разпространение на наркотици, вещно укриване, акцизни стоки без бандерол.

Акцията започна тази сутрин на км 83 на автомагистрала “Марица”, след пътен възел „Любимец“, в посока гр. Хасково. Полицейски действия бяха насочени за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци и на лица, съпричастни към каналджийска дейност, лица, обявени за местно и общодържавно издирване и такива, укриващи се от наказателно преследване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във