Параграф22 Daily

§22 Новини

240 кг тютюн за наргиле без документи задържаха на Дунав мост 2

240 кг тютюн за наргиле без документи по Закона за акцизите и данъчните складове задържаха митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. Проверката е извършена в района на Дунав мост 2 в полунощ на 12.02.2020 г. Шофьорът на товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ от България за Германия,  представил редовни документи за превозваната групажна стока.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която  е установено, че стоката, поставена върху един от палетите  в товарното помещение е старателно опакована с няколко пласта фолио и зебло. След разопаковането, в кашоните вместо декларираната стока, са открити пакети с надпис „Al Fakher“ със специфичния плодов мирис на тютюн за наргиле. Установени са 240 пакета по 1кг или 240 кг тютюн за наргиле, за които не са представени документи за платен акциз.

По случая е образувано е досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Видин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във