Параграф22 Daily

§22 Новини

26 бандити са задържани в Слънчев бряг и Несебър

Те са основно извършители на грабежи и кражби на лични вещи, но в много от тях са открити и наркотични вещества. Целта на акцията е ефективно противодействие на кражбите, измамите и разпространяването на дрога, съобщиха от МВР.


Акцията е проведена през последните три дни. Разкрити са 14 престъпления, като са образувани 10 бързи досъдебни производства, съставени са 9 акта по Закона за българските документи за самоличност и 18 акта по Закона за движение по пътищата. В операцията са проверени 466 човека и 188 моторни превозни средства.


Трима младежи от бургаския квартал 'Горно Езерово' са задържаниnbsp; по подозрение, че са извършили четири грабежа на дамски чанти на български и чуждестранни туристки, отседнали в Слънчев бряг и Несебър. Непълнолетните нападатели причаквали туристките, издърпвали чантите от раменете им, след което се скривали в запустели тревисти местности в Слънчев бряг и по дюните. Част от вещите са намерени и иззети.


Срещу 26-годишен, в когото полицаите от РУП-Несебър намерили части от скимиращо устройство и приспособление за монтаж и демонтаж, е образувано досъдебно производство. При претърсване в обитаваната от него квартира в Свети Влас са открити скимиращо устройство, преносим компютър и различни приспособления и инструменти за монтиране на скиминги.


Задържан е и 16-годишен от столицата, отнел пари от 36-годишен беларуски турист, отседнал в с. Равда, в чиято квартира столичанинът проникнал през незатворената балконска врата. Откритата крадена сума е предадена с протокол.


Непосредствено след кражба е задържан и 32-годишният Б.Б., криминално проявен и осъждан от гр. Долни Чифлик, област Варна, който бил отнел дамскат чанта от 18-годишна жителка на Кърджали. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Минути след кражба на дамска чанта с пари и мобилен телефон, собственост на 22-годишна немска туристка, отседнала в Слънчев бряг, служители на групата за борба с джебчийските кражби в ОДМВР задържали криминално проявения 17-годишен от с. Камен, община Сливен. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Криминалисти от сектора в ОДМВР - Бургас, със съдействието на жандармеристи, спрели в Слънчев бряг 22-годишния Н.Н. от Стара Загора. В него е открит свитък с канабис, около 10 грама. При претърсването на стаята му в близкия хотел са намерени електронна везна и плик с около 15 грама метамфетамин.


Още 12 младежи на възраст от 17 до 30 години са задържани с различни видове и количества наркотици, основно марихуана и амфетамин.


Ото три магазина в Слънчев бряг са иззети обувки и дрехи, обозначени със запазени търговски марки без съгласието на техните правопритежатели. Стоки с фалшиви марки - продавани нелегално, са открито и в Лозенец, Китен и Приморско, като са иззети около 1000 продукта.


Предстоят специализирани полицейски операции и в други курортни центрове по Южното Черноморие, категоричен е директорът на ОДМВР - Бургас комисар Милен Димитров. Освен за неутрализиране на грабежите, кражбите и търговията с наркотични вещества, ще продължи и полицейската дейност против измамите при уличен чейндж, търговията с риба на импровизирани улични сергии и на маркови стоки без съгласието на притежателя на изключителното право. Ще продължат и проверките за шофиране с несъобразена скорост, с непоставен предпазен колан, както и за шофиране с алкохол или упойващи вещества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във