Параграф22 Daily

§22 Новини

268 кандидати за съдебни помощници за 17 свободни места в СГС

268 са кандидатите за съдебни помощници за 17 свободни места в Софийския градски съд. Срокът бе едномесечен и изтече днес.  150 от подалите документи искат да работят в Гражданското и Търговското отделение, където свободните бройки са 13, а мераклиите за Наказателното са 118 при четири вакантни места, пише "Правен свят".

Сега предстои преценка за допустимост по документи. Списъците на преминалите първия етап ще бъдат публикувани на табло до стая 67, ет.1 в Съдебната палата и на сайта на СГС не по-късно от 7 дни след изтичане на срока за подаване на документите, т.е. до 18 март включително.

Онези, които бъдат допуснати, ги очаква писмен изпит, а ако го издържат успешно, отиват на устно препитване. Продължителността на писмения изпит ще е 4 астрономически часа. Кандидатите могат да ползват нормативни актове, ако разполагат с такива. Оценяването ще се извършва по шестобалната система. До устния изпит ще се допускат онези, които са получили най-малко оценка 5.00 на писмения.

До обявяването на конкурса се стигна, след като повече от половината съдебни помощници в СГС показаха много слаби резултати на атестационен тест, в резултат на което някои напуснаха, а други бяха освободени от длъжност. От общо 25 съдебни помощници, 14 получиха слаби резултати. Сред тях бе и съпругата на премиерския съветник Яне Янев – Галя, която на 16 февруари подаде молба за напускане, предизвестието й изтича следващата седмица. В момента тя е в неплатен отпуск.

Почти никакъв интерес не предизвикват други два конкурса в СГС. Единият е за системен администратор, другият – за IT специалист. Срокът за подаване на документи и за двата изтича на 18 март. До момента е постъпила само една кандидатура за длъжността системен администратор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във