Параграф22 Daily

§22 Новини

3 тона пилешко месо открито в незаконна транжорна във Варна

Нелегална транжорна за пилешко месо е затворена във Варна от Българската агенция по безопасност на храните. Обектът е функционирал без регистрация. Проверката е извършена от БАБХ заедно с МВР–Варна и то в момент на доставка на суровина в обекта.

В производственото помещение са намерени над 3 тона храни и суровини без етикети и документи за произход. Сред тях е имало 150 килограма овкусени пилешки крила, над 215 килограма овкусено и замразено пилешко месо за дюнер, 2280 килограма замразени пилешки заготовки и разфасовки.

Освен месото инспекторите са открили и 230 килограма пресни картофи, 6 килограма замразен печен пипер и 260 килограма пиперена паста. Храните са били опаковани в пластмасови бидони, кофи, касетки и кашони. В обекта е присъствал един работник без лична здравна книжка, без работно облекло и трудов договор.

Храните и суровините без документи за произход ще бъдат унищожени. В момента на проверката в обекта са доставени над 1 тон, годни за консумация охладени пилета. те са от регламентиран доставчик, етикетирани и придружени са с търговски документи.

Те се съхраняват в хладилна камера и ще бъдат дарени на социални заведения в града.

Очаква се собственикът на нелегалния обект да бъде глобен с 5000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във