Параграф22 Daily

§22 Новини

30 000 лв. ли изкараха от затвора осъдения Димитър Йотов, виновен за смъртта на внука на Тома Томов

Близо месец вече тема № 1 в Мездра е как така Апелативният съд в София отмени присъдата на Димитър Йотов, постановена от Районния съд в града и потвърдена от Врачанския окръжен съд, според която той трябва да лежи 6 години заради немарливо съхранение на оръжие. С него 8-годишният му син Кристиян стреля и уби приятеля си Томи. Починалото дете е внук на дългогодишния районен прокурор на Оряхово и бивш депутат Тома Томов.

Изненадващо на 15 април висшите съдии в София постановиха делото да се върне на друг състав, а Димитър Йотов, популярен като Бозата, да бъде незабавно освободен от затвора. От 18 април осъденият мездренчанин се разхожда демонстративно из града и това още повече вбесява обществеността, която не може да приеме за нормално виновникът за смъртта на едно дете да не е в зандана.

Една от версиите, които се коментират по улиците на Мездра е, че зад това изненадващо развитие стоят сериозни пари. Говори се, че из София са се търкаляли едни 30 000 лв. и очевидно някой ги е намерил, за да се стигне до излизането от затвора на Димитър Бозата. Някои вещи коментатори дори твърдят, че решението е трябвало да бъде още по-благоприятно за осъдения на две инстанции мъж, но някой по веригата не е изпълнил докрай ангажиментите си.

През следващите дни предстои друг състав на Врачанския окръжен съд отново да започне да гледа делото, като опитни юристи очакват предишното решение за 6 г. затвор и кръвнина от 100 000 лева да бъде потвърдено.

Обществото вярва, че Темида ще отсъди по закон и ще защити реномето на съдебната система.

Facebook logo
Бъдете с нас и във