Параграф22 Daily

§22 Новини

300 глобени шофьори в Морската градина за 7 дни

Общо 81 фиша и 7 акта са написали общинските полицаи на нарушители, паркирали колите си в Морската градина на Варна през уикенда. Над 300 са глобените водачи за цялата изминала седмица. Тази информация изнесе на профила си в социалната мрежа кметът Иван Портних, след като стартира поредна гражданска инициатива „Изпусни гума“ срещу наглото паркиране в парка, съобщава "Топновини.бг".

За първи път тази събота в акцията срещу водачите в парка са се включили и екипи на Областната дирекция на МВР, гласи постът на кмета.  "Вече е изчистена процедурата, отпечатани са и бланките, така че Общинска полиция вече може да пише и фишове. До момента процесът на санкциониране беше затруднен от гледна точка на това, че писането на актове отнема повече време и предполага присъствието на водача, който трябва да подпише акта. При фишовете обаче регламентът е доста по-опростен и не изисква присъствието на шофьора", припомня градоначалникът.

Той информира, че до седмица на входовете на прака ще бъдат поставени информационни табели.

Около споровете за достъпа в Морската градина съдът забрани на общината да слага забранителни знаци и бариери. Затова сега информационни табели на български, английски и румънски ще уведомяват гражданите и гостите, че по алеите е забранено за коли. Основание за това е Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във