Параграф22 Daily

§22 Новини

300 ученици с 28 отбора участват в XXI състезанията „Млад огнеборец“

Днес и утре ще се проведат XXI републикански състезания на Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Традиционно домакин на проявата е к. к. „Албена“. Съорганизатори на съревнованието са Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Близо 300 ученици на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 отбора, ще вземат участие в младежката надпревара. По традиция тя ще протече в две състезателни дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. В правилата на състезанието е залегнал международният правилник на CTIF (Международната асоциация на пожарните и спасителните служби), по който на всеки две години се провеждат международни младежки състезания по пожароприложен спорт. Победителите придобиват правото да представят страната ни в международни прояви на младежките противопожарни формирования.

Откриването на състезанията ще се състои на централната алея в к.к. „Албена” /до х-л „Добруджа“/ на 7 юни от 9.00 часа. Половин час по-късно младежката надпревара ще започне с дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека”. През втория състезателен ден от 10 часа младежите ще мерят сили в дисциплината “400 м щафетно бягане с препятствия”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във