Параграф22 Daily

§22 Новини

316 прокурори вече са гласували за избор на нов член на ВСС

Към 10:00 ч. общата избирателна активност в Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС е 21%, като са гласували 316 прокурори.

Чрез информационната система за електронно гласуване през интернет правото си на глас са упражнили 291 от прокурорите в страната, като избирателната активност е 22,18 %.

Избирателната активност в системата за електронно гласуване може да се проследи в реално време тук. С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са упражнили правото си на вот 25 прокурори, като избирателната активност 11,42 %.

На интернет страницата на ВСС, в раздел „Пресцентър” периодично ще бъде предоставяна информация за избирателната активност на гласувалите чрез информационната система за електронно гласуване: в 12:00 ч.; 15:00 ч. и 18:00 ч.

На 19 септември бе изслушването на единственият кандидат за мястото - прокурорът от военно-апелативна прокуратура Евгени Иванов, днес е самият избор. Кандидатурата на Иванов е предложена от седем прокурори от апелативно, окръжно и районно ниво. Ако бъде избран, той ще заеме мястото на Даниела Машева, която стана заместник-главен прокурор.

Право на участие в избора имат всички 1531 прокурори от страната, като 1312 от тях са заявили електронното дистанционно гласуване чрез интернет. Вотът може да бъде упражнен до 18 часа, а изборът се смята за редовен, ако са гласували повече от половината от избирателите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във