Параграф22 Daily

§22 Новини

319 нелегални емигранти са хванати на българо-турската граница

Общо 319 нелегално преминаващи лица са установени на българо-турската граница за последните пет дни, съобщиха от пресцентъра на МВР. По информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие от увеличения миграционен натиск, за времето от 6.00 часа на 5 септември до 6.00 часа на 10 септември служители на ГД Гранична полиция са установили общо 319 нелегално преминаващи лица на българо-турската граница. От Сирия са 228 и 91 - от други държави.


Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 1930 лица. Към момента той е надхвърлен с 438 места.В помещения за временно настаняване на задържани лица в РДГП-Елхово са настанени общо 166 лица.


Основен проблем в работата РДГП - Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците и специализираните домове на Дирекция Миграция- МВР.


Търси се подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване.


БЧК има готовност при необходимост да стартира национална кампания за набиране на финансови средства.Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във