Параграф22 Daily

§22 Новини

37-годишна бие служител по сигурността и полицайка, съдът я чака

Софийска районна прокуратура праща на съд 37-годишна жена, извършила хулигански действия и причинила телесна повреда на полицай, съобщиха от обвинението. Срещу жената е внесен обвинителен акт в Софийски районен съд.

Според обвинението, на 6 юли м.г. към 21 часа в сградата на Централен кооперативен съюз, 37-годишната Н.П. извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Както пише в съобщението на прокуратурата, тя "безпричинно нанесла няколко удара с ръка по главата на М.З., заемащ длъжността „Организатор сигурност“ при Централен кооперативен съюз". "Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – след пристигането на мястото на полицейски служители, обвиняемата ударила с юмрук по главата старши полицай Е.Б., с което й нанесла лека телесна повреда. След това опитала да я изрита в корема и започнала да обижда полицейски служители", се казва още в съобщението на  прокуратурата. 

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Предстои делото срещу Н.П. да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във