Параграф22 Daily

§22 Новини

37 станаха загиналите при атентата в Анкара, 125 са ранените

37 станаха жертвите при атентата в Анкара, извършен вчера. Един или двама от тях са терористите от колата-бомба, която се взриви в центъра на турската столица. 125 са ранените. Това заяви турският министър на здравеопазването Мехмет Мюезиноглу. Според него 30 са загинали на мястото на атентата, а 4 са починали по-късно в болница.

В 14 болници в турската столица са настанени 125-те ранени, 19 от тях са в критично състояние, други 7 са оперирани, заяви министърът веднага след приключилото късно вечерта извънредно заседание на правителството. По-късно стана ясно, че 71 ранени все още се намират в болница, като състоянието на 15 от тях е тежко.

Атентатът е дело на мъж и жена, съобщава турският вестник „Джимхуриет”. Двамата в колата-бомба са се взривили в близост до автобусна спирка.
 Министърът на вътрешните работи Ефкан Ала потвърди разпространената по-рано версия, че не камикадзе, а автомобил, натоварен с експлозиви, се е взривил на най-оживеното място в Анкара и това е констатирано от събраните веществени доказателства.

"Все още не можем да назовем конкретната групировка, която стои зад това кърваво деяние, разследването продължава и когато стигнем до категоричните заключения, те ще бъдат огласени", уточни вътрешният министър, като увери, че това е възможно да стане още днес. Засега се предполага, че извършител е Кюрдската партия - ПКК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във