Параграф22 Daily

§22 Новини

38 престъпници от Бургаския регион изчезнали като братя Галеви

38 лица от Апелативен район Бургас се укриват от правосъдието. Това са хора с влязла в сила присъда през 2014 г, които са изчезнали веднага след произнасянето на наказанията и се издирват от органите на реда, съобщи административният ръководител на Апелативна прокуратура - Бургас Любомир Петров на брифинг по повод провеждането на годишното отчетно събрание за 2014 г., съобщи Радио Бургас.

Статистиката сочи, че за района на Бургас, Ямбол и Сливен от 1993 г. средно на година се издирват между 85 и 95 лица, които подобно на братя Галеви, убийците на студента Стоян Балтов, осъдения за двойното убийство пред дискотека „Соло“ Илиян Тодоров, се опитват да избегнат правосъдието . „Щом е ефективно наложено наказанието, значи става дума за сериозно престъпление или най- малкото, извършено от лица които са съдени много пъти“ , коментира прокурор Любомир Петров. Спадът на престъпността през 2014 година за региона обуславя и по-малкия брой на образуваните, наблюдавани и внесени дела в съда за периода. В Апелативния район се наблюдава сериозен ръст на бързите и незабавни производства.

„Това е един от ресурсите за връщането на доверието в съдебната система, в частност към прокуратурата”, допълни прокурор Любомир Петров. Бургаска окръжна прокуратура е на първо място в страната по средна натовареност на един обвинител за 2014 г. От районните прокуратури най- много работа имат прокурорите в Несебър, Елхово, Царево и Малко Търново.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във