Параграф22 Daily

§22 Новини

4 години затвор за педофил, блудствал със сирачета

Холандецът Андриас Хеере Вагенаар получи 4 години затвор при първоначален строг режим. Той се призна за виновен за това, че на 3 срещу 4 януари е извършил блудствени действия с две непълнолетни момчета.

Присъдата на Районен съд Стара Загора може да бъде обжалвана в 15-дневен срок, а Хеере Вагенаар има право да подаде молба, за да излежи присъдата си в Холандия, съобщава "Дарик". Вагенаар бе заловен в началото на януари. Той се е запознал с децата през лятото на миналата година, когато за първи път посещава България. Момчетата са от Дом за деца, лишени от родителски грижи, и са просили по улиците. Той ги е помислил за бездомни, което го е навело на мисълта, че няма кой да се интересува от тях.

Хеере Вагенаар е излежал присъда за подобно престъпление в Холандия. На 15 декември 2011 година Вагенаар е признат за виновен за сексуални действия с 14-годишно момиче, без осъществяване на полов контакт, снимане на детска порнография, както и заради това, че е убедил двама малолетни да гледат детско порно с него. Осъден е на 30 месеца затвор, но е освободен след година и половина заради добро поведение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във