Параграф22 Daily

§22 Новини

40 разбити коли за една нощ във Варна, граждански патрули погват вандалите

40 разбити коли само за една нощ във Варна. Това каза пред бТВ администратор в Фейсбук групата „Виждам те КАТ Варна“ Александър Иванов. Той сподели, че автомобилът му е разбиван четири пъти, но само веднъж е подавал жалба в полицията и дори съжалява, че си е направил труда да ходи до полицейския участък. „Файда няма никаква. Чакам напразно с години да се обадят от полицията“, добави потърпевшият.

Иван Георгиев, който също е потърпевш от нападенията на вандалите, сподели, че при последната им акция са му счупили стъклото на автомобила. „Откраднали са флаш памет за CD и удължител за трифазен ток. Бъркали са навсякъде в колата, но нищо ценно не са взели, а имаше дори пари“, разказва младият мъж. Той сподели, че вандалският акт му е създал доста неприятности – закъснял е за работа, не е успял да заведе децата си на детска градина и е трябвало да плати за ремонт.

Водачът каза, че не е подал сигнал в полицията и няма намерение да го направи, защото не вярва престъплението да бъде разкрито. „Полицаите хващат някои от престъпниците, но после казват, че щетите са малки. Нужни са промени в закона, за да има ефект. Така бандитите се чувстват безнаказани“, коментира той.

„Три пъти ми откраднаха акумулатора. Четвъртият път ги запуших буквално и нямаше какво да вземат, но ми откраднаха пакетче дъвки от таблото. Това направо е смешно“, каза пък Александър Иванов. „Опитваме се да прекратим тези посегателства върху автомобилите. Ще търсим варианти как да се справим с проблема. Една от идеите е да имаме граждански патрули. Само с камери няма да стане. Няма какво друго да се направи, освен граждански арести“, каза още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във