Параграф22 Daily

§22 Новини

4121 л дизелово гориво задържаха митничарите от Русе

Общо 4121 литра дизелово гориво задържаха митнически служители в Териториална дирекция Митница Русе при три проверки през последните седмици.

Митническите инспектори от сектор "Оперативен контрол – Русе" откриват в ламаринена постройка в стопански имот три ПВЦ съда - два куба и една цистерна, пълни с течност с мирис на нефтопродукт. С лабораторна експертиза е установено, че нефтопродуктът от два от съдовете не отговаря на предоставените от собственика документи. Задържани са 2000 литра дизелово гориво.

В други два случая от края на януари, при проверки в автобусно хале и в частен дом в село в Русенска област, митническите инспектори задържат общо 2121 литра дизелово гориво и 450 литра етилов алкохол без документи за платен акциз. При огледа на частния имот, освен 500 литра дизелово гориво без документи за заплатен акциз, са намерени и съоръжение за изваряване на етилов алкохол (казан) в работен режим и без регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове, както и около 450 литра етилов алкохол.

По случаите са образувани административнонаказателни преписки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във