Параграф22 Daily

§22 Новини

8 години затвор за детеубийцата Светлана

Осем години ще лежи в затвора Светлана Александрова заради убийството на новороденото й момиченце. Това е присъдата, която постанови Окръжният съд - Пловдив само преди минути. Майката бе призната за виновна в това, че умишлено е умъртвила бебето си като го е задушила. Тя притискала едновременно нослето и устата на двудневното момиченце, докато то спре да диша.

След това го прибрала в дома си. Увито в пелени, найлонова торба и одеало, го мушнала в пералнята. Три дни по-късно го погребала край гаражи на ул. "Крайна" в Столипиново.

Ще обжалваме присъдата, заяви адвокатът на Светлана Николай Василев. Засега жената остава с мярка за неотклонение подписка, тъй като присъдата не е влязла в сила. Светлана се грижи сама за трите си момченца, с които живее в ЖР "Тракия".

Светлана е била жестоко пребивана от майка си, стана ясно в хода на делото срещу нея.

Младата жена разказа, че се бояла  от майка си, която редовно я налагала с точилка до 19-тата й годишнина. Страхът бил причина да не каже на родителите си, че е бременна. Бащата на Светлана също потвърди за лошите отношения между майка и дъщеря.

Светлана не се води на отчет в психодиспансера. Според психолози и психиатри е била в ясно съзнание, когато е задушила бебето. Пред тях жената е разказала, че преди да роди децата си, е работила като проститутка в България и Франция.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във