Параграф22 Daily

§22 Новини

5 г. затвор за молдовец, ограбил заложна къща

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложено наказание от пет години лишаване от свобода спрямо молдовския гражданин Д.Я. Той е подсъдим за това, че противозаконно е отнел златни накити на обща стойност 46 835 лева, употребявайки сила. Грабежът е извършен в Бургас. Той е квалифициран по чл.199 от НК, защото е извършен в съучастие от две лица.

По време на разследването е установено, че подсъдимият и негов съучастник, също молдовски гражданин, се представили за клиенти на заложна къща. Влезли в търговския обект и започнали да оглеждат златни пръстени. В един момент единият от мъжете хванал продавачката и я притиснал към земята. Запушил устата й с ръка, след което завързал ръцете и краката й с кабелни връзки. Двамата мъже отнели общо 202 бр. различни златни накити.

Установено е също така, че веднага след извършване на престъплението двете лица са напуснали България. Спрямо двамата е издадена молба за екстрадиция. Обявени са за издирване от Интерпол. Подсъдимият е задържан в Москва, след което е предаден на българските власти.

Присъдата на Окръжен съд-Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във