Параграф22 Daily

§22 Новини

55 души в ареста преди дербито Левски-ЦСКА

Петдесет и пет души са отведени в столични районни полицейски управления преди днешния футболен мач между отборите на "Левски" и ЦСКА.Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 11.15 часа днес служители на СДВР са задържали на спирка в ж.к. "Младост" 47 мъже. Установено е, че те са тръгвали към Националния стадион "Васил Левски", където днес ще се състои футболната среща между отборите на "Левски" и ЦСКА. Малко по-късно в района на "Орлов мост" са задържани още трима души. И двете групи са носели забранени предмети и вещи (самоделни бомбички, факли, спрейове, дървени точилки, ножове, меч и мачете).

Около 13.00 часа в района на метростанцията "Сердика" са задържани още петима мъже, носещи множество самоделни пиротехнически изделия. Всичките 55-ма души са отведени в столични полицейски управления.

Около 15 часа полицията блокира движението на бул. „Цариградско шосе”, посока Орлов мост. Причината най-вероятно е предстоящият мач между отборите „Левски” и ЦСКА, който ще се играе на Националния стадион „Васил Левски” от 16.00 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във