Параграф22 Daily

§22 Новини

​58 стажанти от Гранична полиция положиха клетва

Тържествената церемония се проведе в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Поради наложените ограничения и спазването на противоепидемичните мерки, тя бе проведена без присъствието на гости.

С полагането на клетвата завършва 11-месечната първоначална полицейска подготовка на стажантите. През това време те получиха първоначални знания по общи и специализирани дисциплини: правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ. Предвид спецификата на бъдещата им професионална дейност, изучаваха и допълнителни дисциплини, характерни за работата им на гранични полицаи.

След успешното завършване на курса в ЦСПП-Пазарджик, стажантите придобиват статут на пълноправни служители и ще изпълняват своите високоотговорни задачи по опазване на държавната ни граница в структурите на Главна дирекция „Гранична полиция“. При изпращането техните преподаватели от полицейския център в Пазарджик им пожелаха  да са здрави, да надграждат наученото досега, да бъдат обективни и безкомпромисни при изпълнение на служебните си задължения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във