Параграф22 Daily

§22 Новини

6 военни имота са продадени чрез търг във Варна

30 са освободените войскови имота на територията на град Варна, които са с т.нар. „отпаднало предназначение“. Това съобщиха от Министерството на отбраната след запитване от Радио Варна. На въпрос: "В какво състояния са имотите?" от министерството отговарят: „Състоянието на сградния фонд и съоръженията остарява и се амортизира с течение на времето от приемането им до сега.“

Шест от имотите са продадени чрез търг по реда на Закона за държавната собственост и Правилника за неговото прилагане за периода 2014 г. - 2018 г.

"Министерството се стреми да провежда балансирана политика по отношение на начините за освобождаване от имотите, с отпаднала необходимост. С нея се цели минимализиране на разходите за освободените войскови имоти и за бюджета на Министерството на отбраната като цяло и реализиране на приходи в държавния бюджет.

Способите за реализирането й, в съответствие със законовата нормативна база, са: продажба чрез търг; апортиране в капитала на дружествата на МО; отстъпено право на строеж; безвъзмездно предоставяне на ведомства и общини.", отговарят още от Министерството на отбраната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във