Параграф22 Weekly

§22 Новини

60 см дълги плъхове нападат Британия

Нашествие на гигантски плъхове, обладаващи изразен имунитет към всички съществуващи засега отрови за гризачи заплашва Съединеното кралство, пише масовият английски вестник The Mirror. Неотдавна в Ливерпул е бил хванат и фотографиран плъх с дължина около 60 см. Това, според експертите, е нагледен пример за усилващото се бедствие от гризачи-мутанти. Освен това вестникът посочва, че много общински съвети вече лобират пред британското правителство, като настояват Парламентът да разреши използването на все по-мощни химикали за борба с нашествието на огромните плъхове.


"Няма нищо удивително в това, подобни плъхове-гиганти да се срещат често в селските местности, но за съвременните градове те са по-скоро изключение. Определено нещо се случва. Мисля,че те вече еволюират защото са развили имунитет към отровите", твърди известният ливерпулски специалист по борба с вредителите Шон Уилън.


Според него, популацията на подобни гризачи-гиганти се забелязва в градове като Бирмингам, Лондон и къде ли не. Неотдавна огромни плъхове са били хванати в шведската столица Стокхолм и в ирландската - Дъблин.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във