Параграф22 Daily

§22 Новини

6000 руски бизнесмени излизат от затвора

nbsp;


Ръководителите на 83 региона в Русия бяха приканени да ускорят изпълнението на приетата неотдавна икономическа амнистия. Омбудсманът Олег Денисенко, който отговаря за прилагането на бизнес амнистията, поискал от местните власти да задвижат по-бързо мярката.


В началото на юли президентът Владимир Путин одобри плана за амнистията, по силата на който хиляди бизнесмени могат да бъдат освободени от затвора или да се прекратят водените срещу тях дела, уточняват руски издания. Икономическата амнистия ще продължи да действа шест месеца след влизането й в сила.


Само за около месец на над 200 бизнесмени са снети обвиненията за извършени от тях нарушения, а над 100 са били освободени от затвора.


В обхвата на амнистията попадат обвиняеми по нарушения, свързани с авторското право, незаконни предприемачески дейности, пране на пари, отклоняване на данъци и митнически такси, както и неизпълнени кредитни задължения.


Под амнистията не попадат лицата, занимавали се с незаконна банкова дейност. Руският омбудсман уточни, че вече валят писма с молба за разясняване при какви условия може да се ползва амнистията.


Очаква се около 6000 бизнесмени да бъдат освободени от затвора в рамките на 6-месечната амнистия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във