Параграф22 Daily

§22 Новини

БСП сезира прокуратурата за източване на болницата в Раднево

Лидерът на БСП Корнелия Нинова одобрява наложените санкции от САЩ на знакови бизнесмени и фигури от политическия живот. По думите ѝ случилото се ще се отрази и върху резултатите от изборите в България. Тя коментира, че за пореден път служби отвън се намесват за факти и обстоятелства в нашата страна: „Този сигнал е не просто антикорупционен, той е и политически, защото на всички ни е ясно, че такива обвързаности, такива корупционни схеми не могат да станат без политическа протекция. Истинското разследване трябва да стигне до края. Да се покажат онези политически сили, които създадоха и поддържаха през годините този модел“.

След среща със здравния министър БСП ще подаде сигнал до прокуратурата за източване на общинската болница в Раднево от кмета на ГЕРБ и ръководството на болницата.

Нинова заяви, че трябва да се намери начин лечебното заведение да бъде спасено, тъй като бе обявено за приватизация, а в него има и спешен център, който работи: „Става въпрос за системно източване на болницата от кмет на ГЕРБ и общински съвет с мнозинство на ГЕРБ, докарването ѝ до фалит и в момента - продажбата ѝ на приближен на ГЕРБ човек за буквално жълти стотинки. В такива общини закриването и продажбата на една болница, която де факто вече е във фалит, е изключителен удар по местните хора, които няма къде да отидат да се лекуват“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във