Параграф22 Daily

§22 Новини

ММА-бойци нахлуха в Министерството на спорта

Група състезатели по ММА нахлуха в Министерството на спорта, научи NOVA. На място има полиция и жандармерия. Шефът на федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки е поискал да се срещне с министъра на спорта. Такава среща не е била уговорена, което е и причината да се подаде сигнал до 112. В крайна сметка такъв разговор е бил проведен.

Причината за недоволството е скандала от последните дни. Говорителят на правителството Антон Кутев потвърди информацията на "Банкеръ", според която  федерацията е била финансирана от Министерството на спорта на ръба на закона. Според Антон Кутев федерацията на Недков е взела над 1 млн. лв., а според самия Недков става дума за 5 пъти по-малка сума. „Аз не отговарям за думи на хора които говорят каквото и да било. Относно милионите уточнихме, че те са в годините, а някой ако е казал че ги е взел днес… няма как да отговарям”, заяви спортният министър.

„Господин Недков е влизал тук като председател на федерацията. Вадят се в момента записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени. Обвинения срещу Недков меко казано няма. Констатирано е че като всички останали той получава пари. Предходният  министър е определил.. има правила които не са спазени. За някои са спазени, за други не са. Не отговарям за чужди думи”, добави той. „Прави впечатление че 4 организации всяка година печелят пари. Прави впечатление как е направен конкурсът последната година”, казва още спортният министър.

„От онзи ден разбирам, че министерството не е министерство на държавата, а на Красен Кралев”, заключи Андрей Кузманов и добави, че не се е извинявал на никого.

Facebook logo
Бъдете с нас и във