Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняем турски гражданин за контрабанда на златни накити

На ГКПП - Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Англия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава нарушения не били констатирани. При последвалия личен преглед на водача митническите служители открили 6 броя пакети, които били укрити в дрехите му – 4 в хастара на якето и по 1 в чорапите. В тях били укрити 938,28 грама златни накити – пръстени, медальони, синджири, колиета, обеци и гривни. Според експертизата на вещото лице откритите изделия били от 14-каратово злато и са на обща стойност 86 321 лева.

Контрабандните златни накити са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил Б.А., на 45 г., турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „гаранция“  в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във