Параграф22 Daily

§22 Новини

Клиентите на ЦКБ вече могат да дигитализират своите VISA карти за безконтактни плащания

Централна Кооперативна Банка АД (ЦКБ) вече предлага на своите клиенти опцията да дигитализират своите дебитни и кредитни карти VISA, издадени от банката, в приложението Google Pay. Благодарение на това клиентите, които ползват смартфони Android (опериращи с Lollipop версия 5.0 или по-висока), имат възможност да извършват безконтактни плащания в магазини и онлайн търговци, които приемат Google Pay.

Google Pay е апликация – една от най-популярните платежни системи в целия свят, която осъществява процеса по добавяне на карта към приложението (Google Pay) много бързо и лесно. Клиентите просто трябва да свалят приложението CCB Mobile, да отидат на меню „Карти“ и да добавят картата си в Google Pay. Информацията относно плащанията никога не се споделя или съхранява при търговците или на сървърите на Google. Процесът на извършване плащането е прост – трябва да отключите функцията NFC (Near Field Communication) на вашия телефон и да го доближите до четеца на POS терминалното устройство. Услугата е възможна навсякъде, където символът за безконтактно плащане е изрично показан.

С промяната, която пандемията доведе в света, ЦКБ постоянно работи за развитие и нарастване на дела на безконтактно извършените операции и привличане на нови и нови клиенти, предпочитащи да оперират посредством техните мобилни устройства (смартфони и смарт часовници). С добавянето на Google Pay за дигитализиране на картите на ЦКБ с логото на VISA към цялата палитра на опции за плащане, банката дава допълнително стимул към динамично променящите се нужди на клиентите и устойчив растеж на услугите, които предлага. С тази иновация ЦКБ декларира и утвърждава позицията си на банка, която работи  в посока дигитализация на българския картов пазар и е един от главните фактори за една по-зелена икономика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във