Параграф22 Daily

§22 Новини

6,650 кг. марихуана, в газова бутилка, откриха митничарите на Капитан Андреево

При съвместна проверка на ГКПП Капитан Андреево на митнически и гранични служители в газова бутилка на лек автомобил е открита марихуана с общо тегло 6,650 кг.

На ГКПП Капитан Андреево, в посока от Република България към Република Турция, на трасе изходящи леки автомобили и автобуси, се установил лек автомобил, марка „PORSHE", с български регистрационен номер, управляван от българския гражданин Т.Т. Водачът бил сам в автомобила. Превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка. При извършването й в газовата бутилка на лекия автомобил митническите  и гранични служители открили 1 брой полиетиленов чувал, в който имало суха зелена листна маса. При направен полеви тест сухата маса позитивирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 6,650 кг. В хода на разследването се установило, че съпричастни към извършване на престъплението били още Б.Т., който подбудил и подпомогнал Т.Т, както и Д.Х, който също го подпомогнал.

По делото се извършват действия по разследването. Водачът на автомобила и съучастниците му са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Т.Т., на 20 г., Д.Х., на 25 г., и Б.Т.,на 24 г., за това, че на Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, в съучастие по между си, с лек автомобил, марка „PORSHE“ модел „CAYENNE“, без надлежно разрешително, направили опит да пренесат през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество - марихуана, с общо бруто тегло 6,650 килограма и на обща стойност 26 600 лева. Деянието е останало недовършено по независещи от тях причини. Престъплението е квалифицирано по Наказателния кодекс.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във