Параграф22 Daily

§22 Новини

72 часа арест за обвиняем заради кражба от два автомобила на инструменти, машини и писалки с инсулин

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия П. Ц., на 57 години, за престъпление по няколко члена от НК. П. Ц. е обвинен в това, че за времето от 9 септември 2020 г. до 23 септември 2020 г., в гр. София, с две деяния, е отнел чужди движими вещи, от различни лица, а именно:

В ж.к. „Илинден“ - София, от паркиран лек автомобил пред болнично заведение, чрез използване на неустановено по делото техническо средство, П. Ц. е отнел чужди движими вещи – несесер, съдържащ глюкомер, два броя писалки с инсулин и други лекарства, както и мобилен телефон, от владението на Р. Н. без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Отново в ж.к. „Илинден“ - София, от паркиран лек автомобил, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот, е отнел чужди движими вещи –винтоверт, трион, фреза, флекс, от владението на Б. К., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Деянието П. Ц. е извършил повторно, след като е бил осъждан с влязла в сила присъда за друго такова престъпление. Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години.

В хода на разследването, на 30 септември 2020 г., в дома на обвиняемия са извършени претърсване и изземване, при които са открити и иззети множество вещи от значение по делото - винтоверт, трион, фреза, флекс, включително и глюкомер и писалки с инсулин.

Предвид високата обществена опасност на деянието и на личността на извършителя, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия П. Ц. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във