Параграф22 Weekly

§22 Новини

8-годишната Александра е била открита мъртва

Изчезналата 8-годишна Александра Тодорова от Поморие е била убита. Тялото й е намерено на таванския етаж на блока, в който живее семейството.


Това съобщи съдебният лекар Косьо Янков, въпреки че отказа да уточни причините за смъртта. "Часът на смъртта ще стане ясен също след аутопсията", допълни д-р Янков на излизане от сградата.

Тялото на момичето е било намерено около 19 часа, разпознато е било от бащата, след което е откарано в Съдебна медицина - Бургас. Директорът на ОД МВР Милен Димитров е заявил, че пълни данни ще предостави  на прокуратурата в Бургас.


По-рано в кооперацията влязоха разследващи, които вкараха вътре арестувана по случая жена. По неофициална информация това е 60-годишната Светлана Димитрова, тъща на хотелиера Веселин Тошев, чийто семеен хотел „Лагун” бе претърсен тази сутрин. Задържана е и жената, с която той живее на съпружески начала - Северина, дъщеря на Светлана. Работи се по версията, че те са убили момичето, задушавайки го с найлонова торба. Все още не се знае дали са планирали убийство или отвличане, при което Александра се е задушила.

През деня Бургаската окръжна прокуратура обяви, че е образувала досъдебно производство за отвличане на 8-годишната дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров - Александра. Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител по член 142 от Наказателния кодекс - за отвличане.
8-годишната Александра Тодорова изчезна вчера следобяд на път от ОУ "Иван Вазов" в Поморие към дома си в кв. "Свобода". Момиченцето е първокласничка. Александра е имала мобилен телефон в себе си, но в момента апаратът е изключен.
Градът бе блокиран от полиция. В издирването бе включено и следово куче. Около 10 часа днес бургаски полицаи влязоха в хотел в Поморие в търсене на следи от детето. От сградата беше изведена майката на Александра, която най-вероятно е трябвало да разпознае нeйна дрешка. Момиченцето обаче не бе открито в хотела.
"Никой не се е свързал с мен. Нямам никаква информация. Ако искат нещо - да ми се обадят, на драго сърце ще преговарям, само да се обадят... Нямам повече какво да кажа", заяви пред "Труд" бащата Веселин Тодоров-Германеца.Той е известен в морския град бизнесмен. Бизнесът му е свързан с покупко-продажба на имоти край морето, бил е собственик и на заложна къща. Семейството разполага с много автомобили, запорирани заради разследване от преди три години, и имоти в Поморие и край морето.
През 2010 години Веселин Тодоров е арестуван заради лихварство заедно със свои приближени, сред които и големият му син Методи, но до момента срещу него няма заведено съдебно дело. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във