Параграф22 Daily

§22 Новини

8 месеца пробация за джигит, влачил с колата си проверяващ полицай

Ченге от сектор "Криминална полиция" буквално било влачено с лек автомобил по време на работа, пише "Конкурент". Истинският екшън, който се разиграл през юли т.г., преди дни влезе за решение в районния съд в Лом. Подсъдим е 63-годишен мъж от село Сталийска махала, който се опитал да осуети полицейската проверка.

Униформените забелязали лек авотомобил "Опел" в село Трайково и решили да го спрат за проверка за наличие на акцизни стоки без бандерол. Подали звуков сигнал на шофьора, но вместо да спре той настъпил педала на газта и изчезнал.

Полицаите тръгнали по следите му с пуснати сирени. След гонка, продължила няколко минути, в края на селото успели да спрат колата на беглеца. Ченгетата се легитимирали и заявили на водача, че трябва да бъде проверен. В този момент той се качил в колата и решил да избяга.

Единият полицай направил опит през отворения прозорец да издърпа ключа на автомобила, но шофьорът стъпил на педала и буквално го повлякъл с колата. С усилие той успял да се отблъсне и паднал на земята. По-късно беглецът бил заловен. Заради това, че се опитал да осуети проверката и за причинената телесна повреда на униформения служител, мъжът бе осъден на 8 месеца пробация.

Наказанието не е окончателно и може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред съда в Монтана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във